Hachis Parmentier – Frankrike

Hachis Parmentier

 

ca 4 port.

800 g potatis

smör

ca 2 dl mjölk

salt

 

400 g köttfärs

1 vitlöksklyfta, pressad

1 köttbuljongtärning

1½ dl vetemjöl

2 dl vatten

salt och peppar

 

Skala och koka potatisen, gör potatismos med smör, mjölk och lite salt.

Stek köttfärsen, salta och peppra. Strö över mjölet och rör om. Häll sen på vatten, buljong och vitlök. Blanda ihop köttfärsen och potatismoset, lägg i en ungsfastform och grädda i 200 grader i ca 20 minuter, eller tills det fått en fin färg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s