Mors Dag-Fluffig Frusen Polkagrispaj

Till mors dag ska jag bjuda mamma på detta:
Fluffig Frusen Polkagrispaj

OBS: Tårtan ska stå minst 5 timmar i frysen innan du kan servera den.

Pajdeg:
20 st småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör

5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering

Chokladsås:
125 g mörk choklad
75 g smör
½ dl strösocker
½ dl sirap
1 nypa salt
½ dl vatten

Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. tryck ut smulblandningen i en springform med löstagbara kanter. Ställ in i frysen. Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff och några droppar pepparmyntsolja. Lägg en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan. Krossa polkagrisarna i mortel. Blanda ner i den större mängden kräm. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet. Ta resterande kräm och blanda i några droppar röd karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den vita i formen. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen. Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar. Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig. Servera såsen varm eller kall till pajen.

polkagrispaj

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s