Grekisk vegetarisk mat – Spanakorizo

På tal om den senaste läsardebatten på dn om att äta veg eller kött bjuder jag på ett schysst vegrecept från den grekiska köket. Har varit en livad debatt med bland annat påstående om att vegetariener bara äter gurka. Tja, mer fel kan det inte bli.

Här är en supergod vegetarisk maträtt som heter Spanakorizo:

Ingredienser för 4 portioner: 1 kg färsk spenat eller 250 gr fryst och tinad, 1,5 dl ris, 3 dl vatten, 1 dl olivolja, 1 lök, lite salladslök, saft av en halv citron, dill i mängder samt salt och peppar.

Tillagning: Hacka löken och fräs med oljan i en kastrull. Skölj spenaten och lägg i den i kastrullen. Rör om och fräs några minuter. Tillsätt sedan vattnet och koka i ca 15 minuter. Därefter tillsätts ris, hackad dill, citronsaft och kryddor. Koka allt under lock i 20 minuter. Grekisk fetaost kan användas som en trevlig granering.

Spanakorizo

Bon appétit eller Kalí óreksi som grekerna säger!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s