Älggulasch

Nu har jag äntligen köpt jaktmarkt så nu blir det nya bullar. Som jägare måste man alltså se till att man har jakträtt och det kan man skaffa på olika sätt; köpa mark, arrenderätt eller gå med i ett jaktlag. Läs mer om jaktmark och jakträtt här. Jag tänkte även bjuda på min bästa älggulasch. Gulasch är en ungersk gryta som minst sagt är gudomlig och vilt passar alldeles utmärkt till denna rätt.

Gulasch

Ingredienser:
1000 gram älgkött
2 lökar
2 paprikor
11 potatisar
1 msk paprikapulver
1 tsk mejram
1 krm kummin
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
1 tsk citronskal
salt och peppar

Tillagning:

1. Skär köttet i bitar i centimeterstora kuber. Skala och hacka de gula lökarna och paprikorna ganska grovt.
2. Bryn lök- och paprikabitar med matfett i en stor stekgryta. Tillsätt paprikapulver, kummin, mejram, tomatpuré och pressa i vitlöken. Rör om och dra grytan från värmen så att inte paprikapulvret bränner.
3. Vänd ner köttet och rör om så att kryddorna och köttet bryns några minuter tillsammans. Tillsätt vatten så det täcker och avsluta med lite koncentrerad kalvfond. Låt gulaschen koka upp och sedan sjuda sakta under lock i 1 1/2 timme.
4. Tvätta en citron noga och riv av en tesked från skalet. Blanda skalraspet i gulaschen och smaka av med salt och vitpeppar.
5. Skala och skär potatisarna i tjocka skivor. När köttet i gulaschen känns klart tillsätts potatisskivorna. Låt allt sjuda till dess potatisen är genomkokt. Sedan är det bara att servera, smaklig måltid!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s