Glöggtider!

Det är glöggtider och glöggen är som bäst när man gör den själv. Här är mitt bästa glöggrecept:

Ingredienser:

2 pomeransskal, torkade

2 bitar ingefära, torkad

3 stänger kanel, i bitar

1/2 msk kryddnejlika, hel

1 msk kardemumma, stött

2 dl brännvin, okryddat

2 dl portvin, rött eller vitt

2 flaskor rött vin, eller torrt vitt vin

3 dl strösocker

Tillagning:

  • Lägg kryddorna i en burk. Häll på spriten. Låt stå i rumstemperatur 12-24 timmar.
  • Sila spriten genom ett kaffefilter. Blanda spriten med portvin, vin och strösocker.

Värm före serveringen utan att låta den inte koka.

 

Glögg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s